Project Description

Hyvin johdettu työmaa on avain urakoitsijoiden kitkattomaan yhteistyöhön: ”Kaikille jäi aikaa tehdä oma osuutensa”

Kemi Oy:n vanha pääkonttori Kemin Karihaarassa saneerattiin Metsä Fibren henkilöstöä varten nykyajan toimistotyön vaatimusten mukaiseksi. Vuonna 1935 valmistuneen rakennuksen käyttövesijärjestelmä ja viemäriputkisto ajantasaistettiin, minkä lisäksi tilat vaativat ilmanvaihdon remonttia, pieniä purku- ja korjaustöitä sekä pintojen maalausta.

Työmaan kokonaisjohtamisesta vastasi Kilpimaa, ja rakennustöiden valvojana ja konsulttina toimi Insinööritoimisto Rak-Tor Oy:stä Jorma Heininen. Tiukasta aikataulusta huolimatta kaikki valmistui sovitussa ajassa. Tällaisissa työmaissa aikataulutus ja työjärjestys tulee olla selvä, jotta jokainen saa oman työnsä tehtyä. Tämä on pääurakoitsijan organisointikyvystä kiinni.

Heinisen näkökulmasta Karihaaran työmaalla kaikki sujui hyvin:

“Yhteistyö urakoitsijoiden välillä sujui kitkatta, mistä on kiittäminen työmaan johtoa. Kilpimaan puolelta ajateltiin aina kokonaisuutta ja ratkaisut perusteltiin hyvin. Työmaa oli hyvin organisoitu: oikea-aikaisesti tehtiin oikeita töitä. Kaikille jäi aikaa tehdä oma osuutensa”.

“Yhteistyö urakoitsijoiden välillä sujui kitkatta, mistä on kiittäminen työmaan johtoa. Kilpimaan puolelta ajateltiin aina kokonaisuutta ja ratkaisut perusteltiin hyvin. Työmaa oli hyvin organisoitu: oikea-aikaisesti tehtiin oikeita töitä. Kaikille jäi aikaa tehdä oma osuutensa.”

Jorma Heininen, valvova konsultti, Insinööritoimisto Rak-Tor Oy

Katso myös muut referenssimme