Project Description

Metsä Fibren Karihaaran konttorin viemärisaneeraus maaliin asiantuntemuksella ja ajallaan: Kilpimaa hoiti sukituksen lisäksi työmaan johtamisen

Kemi Oy:n vanha pääkonttori Kemin Karihaarassa palasi takaisin toimistokäyttöön, kun Metsä Fibren biotuotetehtaan projektiryhmä muutti uusittuihin tiloihin vuoden 2020 lopussa. Vuonna 1935 valmistunut rakennus kaipasi käyttövesijärjestelmän ja viemäriputkiston ajantasaistamista.

Tilat vaativat myös ilmanvaihtoremonttia ja korjausrakentamista. Työmaan aikataulu oli tiukka, ja asioiden sujuvoittamiseksi Metsä Fibre halusi kokonaisurakasta vastaamaan yhden toimijan.

– Saimme Kilpimaalta kilpailukykyisen tarjouksen kokonaispaketista, joka kattoi käyttövesiputkiston vaihdon ja vanhan viemäristön sukituksen. Hankimme Kilpimaalta myös työmaan kokonaishallinnoinnin, kertoo projektipäällikkö Pentti Jauhola Metsä Fibreltä.

Ongelmiin ripeät ratkaisut ja työmaa valmiiksi aikataulussa

– Eteen tuli pari yllätystä, kuten vanhan talon remonteissa yleensä tulee. Työn aikana paljastui muutama kokonaan puhki kulunut vanha putki. Kilpimaa esitti heti selkeän näkemyksensä siitä, miten hommassa edettäisiin ja mikä oli muutosten
kustannusvaikutus, Jauhola kertoo.

Jauhola on tyytyväinen Kilpimaan tapaan hoitaa sekä oma urakkansa että valvoa koko työmaan sujuvuutta.

– Ongelmiin annettiin ratkaisu samalla, kun niitä tuli vastaan. Lisäksi vastaava mestari Juha Palomaa huomioi aina muut toimijat työmaalla, jotta kaikki sujuisi jouhevasti. Heidän tapansa toimia, ammattitaitonsa ja asenteensa vakuuttivat. Kaiken kaikkiaan kiitettävää jälkeä, Jauhola toteaa.

Myös Karihaaran kiinteistön palvelupäällikkö Esa Ratavaara ja biokuitutehtaan projektiryhmän henkilöstöpäällikkö Miko Kemiläinen kiittävät projektin sujuvuutta.

– Tiukasta aikataulusta huolimatta työt olivat koko ajan hyvin hanskassa ja aikataulussa pysyttin. Tehdyistä toimista informoitiin jälkeenpäin selkeästi. Jäi selkeä ja luottavainen olo, kuvaa Kemiläinen.

– Yhteydenpito Kilpimaan kanssa oli välitöntä ja toimivaa. He ottivat kysymyksemme vakavasti ja vastasivat aina asiantuntevasti. Opin itsekin paljon projektin aikana, kiittelee Ratavaara.

“Ongelmiin annettiin ratkaisu samalla, kun niitä tuli vastaan. Lisäksi vastaava mestari Juha Palomaa huomioi aina muut toimijat työmaalla, jotta kaikki sujuisi jouhevasti. Heidän tapansa toimia, ammattitaitonsa ja asenteensa vakuuttivat. Kaiken kaikkiaan kiitettävää jälkeä.”

Pentti Jauhola, projektipäällikkö, Metsä Fibre

Katso myös muut referenssimme