Viemärien sukitus

Sukitus-tekniikka on erinomainen menetelmä viemäriputkien korjaukseen ja kunnostukseen. Tekniikka sopii kaikille putkimateriaaleille mm. valurauta-, betoni- ja muoviviemäreille.

Viemärin sukitus

Viemärin sukitus on nopea ja edullinen vaihtoehto viemäriremonttiin. Vanhat viemärit saneerataan sukitusmenetelmällä, jolloin vanhan viemärin pinnalle tulee uusi kestävä ja tiivis pinta. Sukituksen myötä viemäreiden mahdolliset halkeamat ja reiät korjaantuvat ja putki vahvistuu kauttaaltaan uudenveroiseksi.

Sukitus aloitetaan viemärin puhdistuksella ja kuvauksella. Puhdistuksen jälkeen polyesterisukka kyllästetään epoksilla ja sukka sujutetaan vanhan putken sisään paineilmakäyttöisillä erikoistyökaluilla.

Vanha viemäri toimii muottina ja menetelmän avulla tehdään uusi itsekantava ja kova muoviputki vanhan putken sisälle. Käytettävät putkikoot ovat DN50-500 millimetriä.

Sukitus on nopea ja vaivaton vaihtoehto

Taloyhtiöiden viemäreiden sukitus on nopeampi ja asukkaille huomattavasti vaivattomampi, kuin perinteinen viemäriremontti. Asukkaille koituva häiriö on pieni – asunnossa voi asua eikä remontti kestä kauan, maksimissaan pari viikkoa. Sukituksessa entiset kylpyhuoneet säilyvät ennallaan eikä tarvetta pintojen ja kalusteiden uusimiselle ole ja tämä näkyy luonnollisesti myös kustannuksissa. Sukituksen kesto riippuu aina urakoinnin laajuudesta ja aika arvioidaan urakan suunnitteluvaiheessa.

Kyllästys- ja esivalmistelutyöt suoritetaan erillisessä työtilassa, joten esivalmistelut eivät aiheuta kohteeseen ylimääräistä häiriötä. Sukitus soveltuu useimpiin kohteisiin ja kaikille putkimateriaaleille, kuten esimerkiksi valurauta-, betoni- ja muoviviemäreille.

Ota yhteyttä >

Sertifikaatit

Käytämme markkinoiden laajinta sertifioitua Boldan-In House lining system-menetelmää. Olemme myös Sacpro-sertifioitu yritys. Sacpron Sacpipe Connection System -sertifikaatti on tae sukitustoiminnan laadunvarmistuksesta.

Bolidan lisenssi menetelmäsertifikaatin käyttöön

“Ongelmiin annettiin ratkaisu samalla, kun niitä tuli vastaan. Lisäksi vastaava mestari Juha Palomaa huomioi aina muut toimijat työmaalla, jotta kaikki sujuisi jouhevasti. Heidän tapansa toimia, ammattitaitonsa ja asenteensa vakuuttivat. Kaiken kaikkiaan kiitettävää jälkeä.”

Pentti Jauhola, projektipäällikkö, Metsä Fibre

Sukitusta myös teollisuudelle, liikekiinteistöihin ja julkisiin rakennuksiin

Teollisuus- ja liikekiinteistöjen sekä esimerkiksi kuntien omistamien isojen kiinteistöjen viemärien vaativat saneeraukset onnistuvat myös sukitusmenetelmällä. Sukituksessa käytettäviä sukkia löytyy myös isompiin kohteisiin ja käytettävissä olevat putkikoot ovat DN 50-500 millimetriä. Projektit hoidetaan ammattitaidolla alusta loppuun joko avaimet käteen -periaatteella tai yhteistyössä urakoitsijoiden kanssa.

Ota avuksesi Kilpimaan ammattilaiset, niin saneerauskohteesi on osaavissa käsissä. Ole yhteydessä ja pyydä tarjous kohteeseen!

Tiedotus ja valmistelevat työt

 • Asukasta tiedotetaan remontin ajankohdasta ja loppumisesta sekä ennalta vaadittavista toimenpiteistä.
 • Asunnoissa voi asua remontin ajan, pyrimme järjestämään mahdollisimman häiriöttömän asumisen.
 • Lattia- ja seinäpinnat suojataan tarpeen mukaan.

Viemäriremontti sukitustekniikalla

 • Vanhan viemärin sisään valmistetaan uusi muoviputki.
 • Tekninen käyttöikä vastaa tehdastekoista muoviputkea.
 • Soveltuu erinomaisesti kaikille putkimateriaaleille (alk. Ø 50 mm betoni-, valurauta- ja muoviputket).
 • Lattiakaivojen saneeraus.

Lopputarkistus ja raportointi

 • Lopputuloksen tarkistaminen kameralla.
 • Pesualtaiden vesilukkojen kiinnitys, ja tarvittaessa uusinta sekä lattiakaivon puhdistusaukon tulppaus.
 • Siivous tehtyjen toimenpiteiden jälkeen.

Ota yhteyttä

Rovaniemi

 • Teletie 6, 96100 Rovaniemi

Teemu Hirttiö

Keminmaa

 • Käpyläntie 1A, 94400 Keminmaa

Arto Afflekt

Oulu

 • Posantie 6, 90620 Oulu

Sami Puotiniemi

Ota yhteyttä

Valitse sinulle sopiva tapa ottaa yhteyttä – autamme sinua mielellämme.